Η ΕΕ Ζητα Απο τη Βουλγαρία να Ευθυγραμμίσει την Νομοθεσία για τα Απόβλητα της Εξορυκτικής Βιομηχανίας

Η ΕΕ Ζητα Απο τη Βουλγαρία να Ευθυγραμμίσει την Νομοθεσία για τα Απόβλητα της Εξορυκτικής Βιομηχανίας
energia.gr
Σαβ, 2 Μαΐου 2015 - 13:20
Να ευθυγραμμίσει πλήρως τη νομοθεσία της με τους κανόνες της ΕΕ, σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, καλεί τη Βουλγαρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν η χώρα δεν λάβει μέτρα εντός 2 μηνών, η υπόθεση ενδέχεται να παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο

Να ευθυγραμμίσει πλήρως τη νομοθεσία της με τους κανόνες της ΕΕ, σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, καλεί τη Βουλγαρία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν η χώρα δεν λάβει μέτρα εντός 2 μηνών, η υπόθεση ενδέχεται να παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο.

Η οδηγία για τα απόβλητα της εξορυκτικής βιομηχανίας έχει ως στόχο την αποτροπή ή τον περιορισμό στο μέτρο του δυνατού των δυσμενών συνεπειών για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον, που προκύπτουν από τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας.

Δεδομένου ότι μια σειρά ελλείψεων στη βουλγαρική νομοθεσία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας και/ή του περιβάλλοντος, η Επιτροπή έστειλε προειδοποιητική επιστολή τον Ιανουάριο του 2014. Η Βουλγαρία δεν έχει ακόμα θεσπίσει τα απαραίτητα μέτρα και, ως εκ τούτου, η Επιτροπή στέλνει πλέον τώρα αιτιολογημένη γνώμη.