Επίτροπος Έτινγκερ: Θύμα Ρωσικής Κατασκοπείας την Περίοδο των Διαπραγματεύσεων με την Gazprom

Επίτροπος Έτινγκερ: Θύμα Ρωσικής Κατασκοπείας την Περίοδο των Διαπραγματεύσεων με την Gazprom
energia.gr
Δευ, 11 Μαΐου 2015 - 09:21
Θύμα ρωσικής κατασκοπείας ισχυρίζεται ότι έχει πέσει ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Gazprom, όταν είχε το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για αξιωματούχους της Κομισιόν

Θύμα ρωσικής κατασκοπείας ισχυρίζεται ότι έχει πέσει ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Gazprom, όταν είχε το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για αξιωματούχους της Κομισιόν.

Το ζήτημα της κατασκοπείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Euronews, ειδικά αυτή την περίοδο όπου τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) βοήθησαν τις αντίστοιχες αμερικανικές να συλλέξουν στοιχεία για ευρωπαίκές εταιρείες, όπως η Airbus.

«Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας μου λένε ότι γίνονται τακτικά επιθέσεις τόσο από εντός όσο και εκτός της Ευρώπης», δήλωσε στο Βερολίνο ο κ. Έτινγκερ που τώρα είναι αρμόδιος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Επίτροπος Ενέργειας, ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, για να εξασφαλιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου στο Κίεβο από την Gazprom.

Ο κ. Έτινγκερ υπενθύμισε είπε ότι οι συνομιλίες ήταν τελικά επιτυχημένες, αν και, όπως είπε, η Μόσχα είχε αθέμιτο πλεονέκτημα.

«Όταν οι συνομιλίες του φυσικού αερίου ήταν σε εξέλιξη, είμαι βέβαιος ότι η Gazprom ήξερε τα πάντα. Ευτυχώς, ήμασταν ακόμα καλά προετοιμασμένοι», είπε.

Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.