Ελληνική Κοινοπραξία Αναλαμβάνει τη Στρατηγική Μελέτη του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Αλβανίας

Ελληνική Κοινοπραξία Αναλαμβάνει τη Στρατηγική Μελέτη του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Αλβανίας
energia.gr
Δευ, 11 Μαΐου 2015 - 10:21
Η κοινοπραξία ελληνικών επιχειρήσεων JV RAILCON ανέλαβε τη λεπτομερειακή μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Δυρράχιο - Τίρανα - Αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» και την χρηματοοικονομική αξιολόγηση του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Η σχετική σύμβαση ανάμεσα στο αλβανικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και την JV RAILCON υπεγράφη στις 15 Απριλίου

Η κοινοπραξία ελληνικών επιχειρήσεων JV RAILCON ανέλαβε τη λεπτομερειακή μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Δυρράχιο - Τίρανα - Αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» και την χρηματοοικονομική αξιολόγηση του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Η σχετική σύμβαση ανάμεσα στο αλβανικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και την JV RAILCON υπεγράφη στις 15 Απριλίου.

Η JV RAILCON αποτελεί σύμπραξη των ελληνικών εταιρειών ΔΡΟΜΟΣ ΑΕ, ΔΟΜΗ Α.Ε. (εξειδίκευση σε γέφυρες), ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕ (εξειδίκευση σε γεωτεχνικά έργα) και ENVECO AE (εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα). Επίσης, η εταιρεία ΕΜΠΕΙΡΙΑ A.E. που εξειδικεύεται σε θέματα σήμανσης και σηματοδότησης, έχει αναλάβει ως υπεργολάβος. Το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1,103 εκ. € και θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Σήμερα, το αλβανικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μήκους 423 χλμ, περιλαμβάνει τέσσερις κύριες γραμμές: Δυρράχιο - Τίρανα, Σκοζέτ - Αυλώνα, Βόρα - Χάνι Χότι και Ρογκοζίνα – Πόγραδετς (Guri i Kuq).