Η βουλγαρική μονοπωλιακή εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι προτίθεται να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας την έγκριση της μείωσης των τιμών της στις πωλήσεις προς πελάτες χονδρικής κατά 6,61% για το τρίτο τρίμηνο του 2015

Η βουλγαρική μονοπωλιακή εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι προτίθεται να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας την έγκριση της μείωσης των τιμών της στις πωλήσεις προς πελάτες χονδρικής κατά 6,61% για το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Η Bulgargaz προτείνει την τιμή των 489,10 λεβ ($279/250 ευρώ) ανά 1.000 κ.μ. αερίου μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης, όπως αναφέρεται στο σάιτ της εταιρείας. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, η προτεινόμενη μείωση αντανακλά την προσδοκώμενη πτώση στην τιμή την οποία θα καταβάλλει η εταιρεία για προμήθεια ποσοτήτων αερίου την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η Bulgargaz, θυγατρική της κρατικής ΒΕΗ ( Bulgarian Energy Holding), θα δημοσιοποιήσει την τελική της πρόταση για τις τιμές τρίτου τριμήνου στις 10 Ιουνίου, κατά την υποβολή τους στον ενεργειακό ρυθμιστή της χώρας. Η αναπροσαρμογή των τιμών χονδρικής πραγματοποιείται σε τριμηνιαία βάση στη Βουλγαρία και τελεί υπό την έγκριση της αρμόδια ρυθμιστικής αρχής πριν τεθεί σε εφαρμογή.

Η Βουλγαρία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου για την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο από ρωσικές εισαγωγές μέσω αγωγού που διέρχεται από την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.