Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Temenuzhka Petkova, επέμεινε ότι η κατασκευή του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου (Turkish Stream), θα στοιχίσει ακριβότερα από όσο η κατασκευή του South Stream.

Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Temenuzhka Petkova, επέμεινε ότι η κατασκευή του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου ( Turkish Stream), θα στοιχίσει ακριβότερα από όσο η κατασκευή του South Stream. Σε συνέντευξη της, τη Δευτέρα για πρωινή εκπομπή της Βουλγαρικής Κρατικής Τηλεόρασης, η κα Petkova υποστήριξε μάλιστα, ότι ο τουρκικός αγωγός φυσικού αερίου, θα πρέπει να διασχίσει ένα κράτος μέλος της Ε.Ε.

Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας θέτει υπό αμφισβήτηση την οικονομική σκοπιμότητα του Turkish Stream, υπογραμμίζοντας, ότι η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απάντηση από τη Ρωσία, όσον αφορά στο μέλλον του έργου South Stream, μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2014, ότι η Ρωσία αποσύρεται από το έργο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι όλα τελείωσαν με το South Stream», δήλωσε, η κα Petkova. Τόνισε μάλιστα, ότι η εταιρεία κατασκευής του έργου συνέχισε να υπάρχει, διότι δεν υπήρξε επίσημο έγγραφο, που να βεβαιώνει την αναστολή του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Όσον αφορά την υλοποίηση των έργων διασύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου, ανέφερε, ότι η κατασκευή του αγωγού προς την Ελλάδα, ήταν προγραμματισμένη, για να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο πρόκειται να ληφθεί στις 29 Μαΐου.

Η κα Petkova ενημέρωσε ότι η διασύνδεση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στο δικτύου φυσικού αερίου, ήταν να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2015 και ότι οι διασυνδέσεις Βουλγαρίας - Τουρκίας και Βουλγαρίας – Σερβίας στο δίκτυο φυσικού προχωρούν επίσης κανονικά.