Αγορά Πετρελαίου: «Φρένο» στην Άνοδο των Τιμών από τις Προσδοκίες για Αύξηση της Παραγωγής

Αγορά Πετρελαίου: «Φρένο» στην Άνοδο των Τιμών από τις Προσδοκίες για Αύξηση της Παραγωγής
energia.gr
Δευ, 25 Μαΐου 2015 - 10:34
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου των τιμών είναι σχετικά περιορισμένα, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι εταιρείες θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν, αυξάνοντας την παραγωγή τους
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στην αγορά πετρελαίου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου των τιμών είναι σχετικά περιορισμένα, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι εταιρείες θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν, αυξάνοντας την παραγωγή τους.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), στο συμβόλαιο Ιουλίου, ενισχύεται κατά 8 σεντς στα 59,80 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Παρασκευή υποχώρησε κατά 1 δολάριο, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο της τάξεως του 12%.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου, η τιμή κινήθηκε πλαγιοκαθοδικά. Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, για να δούμε αξιόλογη μεταβολή (προς τα πάνω ή προς τα κάτω), θα πρέπει η τιμή να «σπάσει» το επίπεδο των 62,60 ή των 57 δολαρίων αντίστοιχα.

Το Μπρεντ είναι ουσιαστικά αμετάβλητο (-1 σεντ) στα 65,38 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά μόλις μία, σε 659, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό μείωσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, τα εμπορικά αποθέματα αργού είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 85 ετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της EIA (για την εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Μαΐου), τα αποθέματα ανέρχονται σε 482,2 εκατ. βαρέλια ή 100 εκατ. βαρέλια περισσότερα από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας γι' αυτή την περίοδο του έτους.