Η Σερβία δεν έχει λάβει κάποιες σοβαρές προτάσεις σχετικά με τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης για την επέκταση του Turkish Stream, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντερ Άντιτς, καλώντας, παράλληλα, τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην «πολιτικοποιούν» το θέμα της κατασκευής του αγωγού
Η Σερβία δεν έχει λάβει κάποιες σοβαρές προτάσεις σχετικά με τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης για την επέκταση του Turkish Stream, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντερ Άντιτς, καλώντας, παράλληλα, τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην «πολιτικοποιούν» το θέμα της κατασκευής του αγωγού.

Η Σερβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε όλα τα σχέδια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου (της ΕΕ), τόνισε.

Όπως επισήμανε, το Βελιγράδι ενδιαφέρεται να διασφαλίσει τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου. «Η Σερβία θέλει να έχει περισσότερες πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, όπως κάθε χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο», σημείωσε.

Κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα, υπογράμμισε, είναι ο διασυνδετήριος αγωγός με τη Βουλγαρία, η κατασκευή του οποίου, όπως είπε, ελπίζει ότι θα ξεκινήσει το 2016.