«Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!». Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν, μιλώντας χθες σε ενεργειακό συνέδριο στη Βιέννη, σχολιάζοντας την πρόσφατη προαναγγελία δημοψηφίσματος το 2017 εκ μέρους της κυβέρνησης Κάμερον

«Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!». Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν, μιλώντας χθες σε ενεργειακό συνέδριο στη Βιέννη, σχολιάζοντας την πρόσφατη προαναγγελία δημοψηφίσματος το 2017 εκ μέρους της κυβέρνησης Κάμερον.

«Δεν νομίζω ότι θα είναι καλή ιδέα για τη Βρετανία να φύγει από την Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής της αγγλο-ολλανδικής πετρελαϊκής, της οποίας τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Λονδίνο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα είναι προς όφελος της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου και σίγουρα προς όφελος των επιχειρήσεων, όπως η ΒΡ, με πολύ πολύ δυνατή παρουσία και στην ΕΕ και στη Βρετανία, να δούνε να συνεχίζεται η δέσμευση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει αρχίσει να σκέφτεται το status της εταιρικής παρουσίας της εταιρείας στο Λονδίνο αν οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν τη λύση του λεγόμενου « Brexit» στο δημοψήφισμα.

 

Τα σχόλιά του έρχονται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Bob Dudley, διευθύνοντος συμβούλου της BP, ο οποίος απέρριψε τις ανησυχίες ότι η Βρετανία θα βγει από την ΕΕ. Ερωτηθείς από την Telegraph σχετικά με την προοπτική ενός « Brexit», ο κ Dudley είπε: «Αναλογιζόμενος το ρόλο της Ευρώπης και της Βρετανίας το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο." Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι πολύ νωρίς για να διαμορφώσει άποψη σχετικά με το πώς μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να επηρεάσει την BP.