Αίτηση Πτώχευσης κατέθεσε στις 28 Μαΐου σε δικαστήριο στο Βουκουρέστι η Ρουμανική Πετρελαϊκή εταιρεία Rompetrol SA, με αίτημα να αξιολογηθεί από τους δικαστές στις 8 Ιουνίου, όπως αναφέρει ανακοίνωσή της.

Αίτηση Πτώχευσης κατέθεσε στις 28 Μαΐου σε δικαστήριο στο Βουκουρέστι η Ρουμανική Πετρελαϊκή εταιρεία Rompetrol S.A., με αίτημα να αξιολογηθεί από τους δικαστές στις 8 Ιουνίου, όπως αναφέρει ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα δικαστήρια, η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε βάσει του άρθρου 66, του νόμου 85/2014 σχετικά με τις διαδικασίες πρόληψης αφερεγγυότητας και πτώχευσης.

Το προαναφερθέν άρθρο δείχνει ότι «η εποπτεία του δικαστικού διαχειριστή, υπό την προϋπόθεση ότι το δικαίωμα χορήγησης του οφειλέτη δεν ήρθη, συνίσταται στη μόνιμη ανάλυση των δραστηριοτήτων του και στην αναγγελία των μέτρων που αφορούν τόσο κληρονομικά δικαιώματα του οφειλέτη, όσο και εκείνων που αποσκοπούν να οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση / αναδιοργάνωση της εταιρίας. Η έγκριση πραγματοποιείται με βάση μια έκθεση που συντάσσεται από τον διαχειριστή, ο οποίος προσθέτει επίσης ότι οι όροι σχετικά με την δυνατότητα των δικαστικών πράξεων που υπόκεινται σε έγκριση έχουν επαληθευθεί και ότι πληρούνται».

Σύμφωνα με το Ρουμανικό Υπουργείο Οικονομικών η Rompetrol S.A. είχε χρέη ύψους 159 εκατομμυρίων RON (36.000.000 ευρώ) το 2013, ενώ επίσης κατεγράφησαν απώλειες 53.200.000 RON (12.000.000 ευρώ) και έσοδα ύψους 66.400.000 RON, (15.000.000 ευρώ ).

Η Rompetrol S.A. είναι μέρος της KMG International (πρώην Όμιλος Rompetrol), η οποία ανήκει στην εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν - KazMunayGas.