Βουλγαρία: Τον Ιούλιο του 2016 Ανοίγει η Αγορά Ηλεκτρικού Ρεύματος για Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις

Βουλγαρία: Τον Ιούλιο του 2016 Ανοίγει η Αγορά Ηλεκτρικού Ρεύματος για Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις
energia.gr
Τρι, 9 Ιουνίου 2015 - 10:20
Από τον Ιούλιο του 2016 και όχι τον Ιανουάριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Επτροπής Ενέργειας και Υδάτων (EWRC), Ιβάν Ιβάνωφ

Από τον Ιούλιο του 2016 και όχι τον Ιανουάριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Επτροπής Ενέργειας και Υδάτων (EWRC), Ιβάν Ιβάνωφ.  

Η EWRC θα αναλύσει εφεξής τον τρόπο με τον οποίο το άνοιγμα της αγοράς λιανικής μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Θα κρατήσουμε τα νοικοκυριά στη ρυθμιζόμενη αγορά και το επόμενο έτος, ώστε να τα προστατεύσουμε από τις διακυμάνσεις των τιμών», είπε ο κ. Ιβάνωφ.

Ο επικεφαλής της EWRC επισήμανε ότι η απελευθέρωση της αγοράς οδήγησε, στην περίπτωση της Ρουμανίας, σε πτώση των τιμών έως και 40%. 

Σήμερα, τα βουλγαρικά νοικοκυριά πληρώνουν 60,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ οι επιχειρήσεις 30% λιγότερο.

Η EWRC εξετάζει επίσης την επιστροφή του κοινωνικού τέλους στα τιμολόγια του ρεύματος.