Αλβανία: Η Δέσμευση Κατοικιών για Ανεξόφλητους Λογαριασμούς το «Σημείο Τριβής» στο Νέο Νόμο για την Ενέργεια

Αλβανία: Η Δέσμευση Κατοικιών για Ανεξόφλητους Λογαριασμούς το «Σημείο Τριβής» στο Νέο Νόμο για την Ενέργεια
energia.gr
Πεμ, 11 Ιουνίου 2015 - 16:47
Η διάταξη για δέσμευση των κατοικιών όσων δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού ήταν το κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης κατά την πρόσφατη ψήφιση του νέου αλβανικού νόμου για την ενέργεια. Το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο νόμο για την ενέργεια στις 30 Απριλίου

Η διάταξη για δέσμευση των κατοικιών όσων δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού ήταν το κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης κατά την πρόσφατη ψήφιση του νέου αλβανικού νόμου για την ενέργεια. 

Το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο νόμο για την ενέργεια στις 30 Απριλίου.

Τελικώς, το εν λόγω άρθρο τροποποιήθηκε προκειμένου η ανωτέρω πρόβλεψη να ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις με συσσωρευμένο χρέος άνω των 1,5 εκατ. λεκ (περίπου 10.700 €). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Energy Community, του περιφερειακού οργανισμού που έχει ως αποστολή του την προσαρμογή των Δυτικών Βαλκανίων στο ενεργειακό «κοινοτικό κεκτημένο», η Αλβανία είναι η 2η χώρα, μεταξύ των μελών του, που μετέφερε τις απαιτήσεις του 3ου ενεργειακού πακέτου για την ηλεκτρική ενέργεια στην εσωτερική της νομοθεσία και εναρμονίσθηκε με την κοινοτική νομοθεσία.