«Η κατασκευή του αγωγού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας και η σύνδεση με τον τερματικό σταθμό αερίου στην Κροατία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της ΕΕ στον τομέα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στο Βελιγράδι, όπως μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία

«Η κατασκευή του αγωγού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας και η σύνδεση με τον τερματικό σταθμό αερίου στην Κροατία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της ΕΕ στον τομέα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στο Βελιγράδι, όπως μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία.

Παράλληλα, ο κ. Σέφτσοβιτς διευκρίνισε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να διαθέσει χρήματα για ενεργειακή διαφοροποίηση. Μέρος του σχεδίου μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια εκ μέρους της Βουλγαρίας και με χρήματα από το Ταμείο Συνοχής για την Σερβία, είπε.

«Θα συμμετέχουν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για να είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε επαρκή χρήματα για τον συνδετήριο αγωγό μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.