Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος των πρόσφατων συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος των πρόσφατων συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνομιλίες μεταξύ των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεγάλα ενεργειακά έργα,  συμπεριλαμβανομένου του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Ο Turkish Stream αποτελεί τον αγωγό που έχει προταθεί από την Ρωσία στην Τουρκία και θα περνάει από την Μαύρη Θάλασσα, με προβλεπόμενη ετήσια δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2016.

«Ο πρόεδρος θα ακούσει την έκθεση του επικεφαλής της Gazprom Μίλερ για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών θεμάτων. Έχουν προγραμματιστεί επαφές εμπειρογνωμόνων ως αποτέλεσμα της συνάντησης (Πούτιν) με τον Ερντογάν. Έτσι, ο Πούτιν θα ακούσει τον Μίλερ για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο αγωγός αντικατέστησε το έργο του αγωγού South Stream, το οποίο η Μόσχα ακύρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, επικαλούμενη τη «μη εποικοδομητική» στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.