Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που υπογράφονται από την κρατική ρουμανική υδροηλεκτρική παραγωγό εταιρία Hidroelectrica, με ορισμένους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας και με βιομηχανικούς πελάτες δεν εμπεριείχαν κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που υπογράφονται από την κρατική ρουμανική υδροηλεκτρική παραγωγό εταιρία Hidroelectrica, με ορισμένους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας και με βιομηχανικούς πελάτες δεν εμπεριείχαν κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της Ε.Ε..

Η Επιτροπή διαπίστωσε πάντως ότι για τις συμβάσεις που συνάπτονται είτε με όρους της αγοράς, είτε με τιμές κάτω από το επίπεδο της αγοράς, το ρουμανικό κράτος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, για τα τιμολόγια που χορηγήθηκαν.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι η Hidroelectrica χρέωσε τιμές που ήταν σε πλήρη συμφωνία με την τιμή της αγοράς σε εννέα πελάτες. Πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες : ArcelorMittal, Alro, Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, EFT, Electrica, Electromagnetica, Energy Holding and Euro- Pets .

Οι τιμές που χρεώθηκαν στις Luxten-Lighting, Electrocarbon και Elsid ήταν χαμηλότερες από την τιμή της αγοράς και συμφωνήθηκαν με απόφαση για τη χορήγηση ευνοϊκών συνθηκών σε αυτούς τους σχετικά μικρούς ιδιωτικούς φορείς, αλλά δεν μπορούν να αποδοθούν στις ρουμανικές αρχές, πρόσθεσε η Επιτροπή στην σχετική δήλωση της.