Ουγγαρία: Αναγκαία η Κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου για τη Σύνδεση της Κεντρικής Ευρώπης με την Τουρκία

Ουγγαρία: Αναγκαία η Κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου για τη Σύνδεση της Κεντρικής Ευρώπης με την Τουρκία
energia.gr
Τετ, 17 Ιουνίου 2015 - 10:53
Αναγκαία είναι η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρμόδιο Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, Μάρος Σέφκοβιτς
Αναγκαία είναι η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με την Τουρκία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, Μάρος Σέφκοβιτς.

«Από ενεργειακή σκοπιά, η Κεντρική Ευρώπη είναι ακόμα ανοχύρωτη. Παρά τις συμφωνίες με την ΕΕ, η Ρουμανία και η Κροατία δεν υλοποιούν τις απαραίτητες επενδύσεις στις υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου και κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα», σημείωσε. 

Όπως άφησε να εννοηθεί, η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει αυτές τις δύο χώρες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Η Ουγγαρία έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας με τη βοήθεια της ΕΕ και αυτές οι επενδύσεις έχουν επίσης βοηθήσει και άλλες χώρες», είπε.

«Εργαζόμαστε για τις ενεργειακές διασυνδέσεις στην περιοχή, ο στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ένα αγωγό φυσικό αερίου που θα συνδέει την Τουρκία με την Κεντρική Ευρώπη. Η Ουγγαρία, που θέλει να ασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου, επιθυμεί επίσης να συμπεριληφθεί στον Turkish Stream και τον TANAP», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν στη Βουδαπέστη, τoν περασμένο Φεβρουάριο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του για τη συμμετοχή στο project του Turkish Stream.