Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2016 επέκτεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η εξάμηνη παράταση δόθηκε «έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2016 επέκτεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η εξάμηνη παράταση δόθηκε «έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η ΕΕ θα εξετάσει και πάλι το ζήτημα κατά της Ρωσίας σε έξι ή επτά μήνες», δήλωσε από την πλευρά τουο Ιταλός ΥΠΕΞ, Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν επισήμως την έναρξη της ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, η οποία αρχικάθα περιορισθεί στην ενισχυμένη παρακολούθηση των παράνομων δικτύων, όπως ανακοίνωσε Ευρωπαία εκπρόσωπος.

Η ανάπτυξη των πρώτων πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται σε μία εβδομάδα.