Έως 9,9 δισ. ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει η κατασκευή της προτεινόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα έως τη Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέι Μίλερ

Έως 9,9 δισ. ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει η κατασκευή της προτεινόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα έως τη Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξέι Μίλερ.

Η Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να χτίσει επιπρόσθετα τμήματα του Nord Stream από τη Ρωσία προς τη Γερμανία με τις εταιρείες E.ON, Shell και OMV.

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream μήκους 1,224 χιλιομέτρων, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010. Δύο τμήματα του αγωγού έχουν τεθεί σε λειτουργία από το 2011 και το 2012, με την ετήσια διακίνηση του φυσικού αερίου αναμένεται να είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Μια προκαταρκτική εκτίμηση του προϋπολογισμού έχει συνταχθεί: το τρίτο και τέταρτο τμήμα έχει αποτιμηθεί σε 9,9 δισ. ευρώ», είπε ο Μίλερ σε συνέντευξή του στο Reuters που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Gazprom.

«Ένα προκαταρκτικό χρονοδιάγραμμα του έργου έχει επίσης προσδιοριστεί: το τρίτο και τέταρτο τμήμα θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019».

("Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ")