Η Ρωσία θα απαντήσει με την ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, είπε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επαναλαμβάνουμε ότι η αρχή της αμοιβαιότητας είναι η βάση της προσέγγισής μας στην ανταλλαγή των κυρώσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ

Η Ρωσία θα απαντήσει με την ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, είπε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η αρχή της αμοιβαιότητας είναι η βάση της προσέγγισής μας στην ανταλλαγή των κυρώσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι οι κυρώσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και παράνομες. Ωστόσο, ποτέ δεν έχουμε ξεκινήσει την εφαρμογή μέτρων επιβολής κυρώσεων πριν και δεν τους κινούμε και τώρα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η πρακτική αυτή «δεν θίγει μόνο τα συμφέροντα των συμμετεχόντων οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας, αλλά και τα συμφέροντα των χωρών αυτών, δηλαδή, τα συμφέροντα των φορολογουμένων των ευρωπαϊκών κρατών», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το TASS ανέφερε νωρίτερα ότι το Συμβούλιο της ΕΕ στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών έχει επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου του 2016, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του συμβουλίου είπε.

Η Σούζαν Κιέφερ δήλωσε ότι η απόφαση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί και γίνεται σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ για την Ουκρανία.

Η τελευταία απόφαση λήφθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συζήτηση. Στην πραγματικότητα, η Κιέφερ ανακοίνωσε την απόφαση μόλις οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών έφθασαν για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο.

Οι χώρες της ΕΕ κατέληξαν σε συμβιβασμό επί της αρχής για το θέμα των κυρώσεων κατά τη σύνοδο της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) στις 17 Ιουνίου.

("Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ")