Η γαλλική πετρελαϊκή Total θα αποσυρθεί από την κοινοπραξία με την ρωσική Lukoil για την ανάπτυξη πετρελαϊκών πεδίων, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ ο CEO τηςLukoil,Vagit Alekperov

Η γαλλική πετρελαϊκή Total θα αποσυρθεί από την κοινοπραξία με την ρωσική Lukoil για την ανάπτυξη πετρελαϊκών πεδίων, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ ο CEO της Lukoil, Vagit Alekperov.

«Συμφωνήσαμε ότι η Lukoilθα συνεχίσει να εργάζεται μόνη της», δήλωσε ο Alekperov προσθέτοντας ότι η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων.

Ο επικεφαλής έρευνας και παραγωγής της Total στη Ρωσία, Jacques de Boisseson, επιβεβαίωσε, μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Kommersantότι η εταιρεία του επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Lukoil στο πεδίο πετρελαίου σχιστών του Bazhenov μετά την άρση των κυρώσεων.

Το 2014 οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για το Bazhenov βάσει του οποίου επρόκειτο να επενδύσουν 150 εκατ. δολ. για την επόμενη διετία.

Την προηγούμενη βδομάδα, εξάλλου, η Total αποσύρθηκε από άλλες δύο επενδύσεις στην Ρωσία, ενώ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, αποφάσισε να επιστρέψει στην Gazprom και το μερίδιο ύψους 25% που κατείχε στο πεδίο φυσικού αερίου του Shtokman.