Οι δύο μέτοχοι της LUKERG Renew, μία 50/50 κοινοπραξίας μεταξύ της ERG Renew και της LUKOIL που δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό την επένδυσή στον τομέα της αιολικής ενέργειας στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, συμφώνησαν από κοινού να διαλυθεί πλέον η κοινοπραξία τους, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιταλική ERG

Οι δύο μέτοχοι της LUKERG Renew, μία 50/50 κοινοπραξίας μεταξύ της ERG Renew και της LUKOIL που δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό την επένδυσή στον τομέα της αιολικής ενέργειας στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, συμφώνησαν από κοινού να διαλυθεί πλέον η κοινοπραξία τους, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιταλική ERG.

«Θεωρούμε αυτή την πράξη ευνοϊκή, καθώς θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά αιολικής ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης, με υψηλής ποιότητας στοιχεία ενεργητικού και στο άμεσο μέλλον θα βελτιωθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή απόδοσή μας», δήλωσε ο Luca Bettonte, Διευθύνων Σύμβουλος της ERG.

Ως μέρος της συμφωνίας και σε ότι αφορά τον επιμερισμό των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την κοινοπραξία, η ERG Renew θα κρατήσει τα αιολικά πάρκα των: 40 MW στην Tcherga και των 14 MW στο Hrabrovo, στη Βουλγαρία, καθώς και το 70 MW αιολικό πάρκο στο Gebeleisis στη Ρουμανία, ενώ η LUKOIL διατηρεί την κυριότητα μόνο του 84 MW αιολικού πάρκου στο Topolog.

Η συμφωνία για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων, θα επιτρέψει στην ERG Renew να αυξήσει τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της, κατά 20 MW, σε σχέση με το μερίδιο που κατέχει μέσω της κοινοπραξίας και το οποίο ανέρχεται στα 104 MW.

Η αξία της επιχειρησιακής συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ, (30.3 εκατομμύρια δολάρια), ενώ εκπροσωπείται κυρίως από μη προσφυγή του έργου σε χρηματοδότηση. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.