Η σλοβακική Eustream αναμένει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μέσα σε μερικές εβδομάδες για τον αγωγό Eastring, που προορίζεται για την μεταφορά αερίου από τη Δυτική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια. Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος (PCI) της Ε.Ε.

Η σλοβακική Eustream αναμένει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μέσα σε μερικές εβδομάδες για τον αγωγό Eastring, που προορίζεται για την μεταφορά αερίου από τη Δυτική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια. Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος ( PCI) της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί τον Μάιο η υπογραφή διακήρυξης από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία για την υλοποίηση του έργου, που εντάσσεται στη στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και την απεξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Η χωρητικότητα του αγωγού θα φτάσει εν τέλει τα 40 δις. κ.μ. ετησίως, ενώ προβλέπεται, επιπλέον, η σύνδεση του αγωγού με τα τερματικά LNG – υφιστάμενα ή προγραμματιζόμενα - στην Ελλάδα, καθώς και η διασύνδεση με την Τουρκία.