Διαφωνεί η Gazprom με τους Απαράδεκτους Όρους Επέκτασης της Σύμβασης με την Ουκρανική Naftogas

Διαφωνεί η Gazprom με τους Απαράδεκτους Όρους Επέκτασης της Σύμβασης με την Ουκρανική Naftogas
energia.gr
Τετ, 1 Ιουλίου 2015 - 07:49
Η Naftogas της Ουκρανίας επιμένει ότι ο ρυθμός διέλευσης αυξάνεται κατά 5 δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα , δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ

Η Naftogas της Ουκρανίας επιμένει ότι ο ρυθμός διέλευσης αυξάνεται κατά 5 δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα , δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

«Η Gazprom δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει στην επέκταση της σύμβασης της με την Naftogas της Ουκρανίας και αυτό αναφορικά με τους απαράδεκτους όρους», ανέφερε ο Αλεξέι Μίλερ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της εταιρείας.

«Η Ουκρανία επιμένει να συμπεριληφθούν οι αλλαγές, που συνδέονται με τον ρυθμό διέλευσης στη σύμβαση του 2009. H Naftogas της Ουκρανίας επιμένει συγκεκριμένα, ότι ο ρυθμός διέλευσης αυξάνεται σε 5 δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα », είπε.

«Εμείς ποτέ δεν θα υπογράψουμε μία σύμβαση με τους απαράδεκτους αυτούς όρους», τόνισε. «Έχουμε ακόμα 4,5 χρόνια. Θα επιχειρήσουμε ανάλογες διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς εταίρους μας πριν από τη λήξη της σύμβασης», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprop.