Βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από τις αμερικανικές εταιρίες Oak Hill και York Capital, έλαβε το Real estate επενδυτικό ταμείο Globalworth, που ελέγχεται από τον Έλληνα επενδυτή Ιωάννη Παπαλέκα

Βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από τις αμερικανικές εταιρίες Oak Hill και York Capital, έλαβε το Real estate επενδυτικό ταμείο Globalworth, που ελέγχεται από τον Έλληνα επενδυτή Ιωάννη Παπαλέκα.

Η εταιρεία εξασφάλισε ένα ακόμη βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ από τις ίδιες εταιρίες πριν από τρεις μήνες.

Η Globalworth θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του Βουκουρεστίου, όπου διατηρεί γραφεία και διαχειρίζεται κτιριακούς πύργους, στο βόρειο συγκεκριμένα Βουκουρέστι, ή για να πληρώσει για τις τρέχουσες εξαγορές.

Το Ταμείο συμφώνησε να αγοράσει το πρώτο κτίριο της εταιρίας, το οποίο ολοκληρώθηκε από τον σουηδικό όμιλο Skanska στο έργο Green Court στο Βουκουρέστι, το περασμένο φθινόπωρο, για 44 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.

Η Globalworth ως Εταιρία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και έχει ιδρυθεί από τον Έλληνα επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας.

Η Globalworth έχει κεφαλαιοποίηση 329 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με καταγραφή της 30ης Ιουνίου 2015.