Στη σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Ασφάλειας προχωρά η βουλγαρική κυβέρνηση, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την εναρμόνιση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και τον καθορισμό των απαιτούμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Βουλγαρία να διασαφηνιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης

Στη σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Ασφάλειας προχωρά η βουλγαρική κυβέρνηση, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την εναρμόνιση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και τον καθορισμό των απαιτούμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Βουλγαρία να διασαφηνιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης.

Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο ρόλος του Συμβουλίου θα είναι η παρακολούθηση και η ορθή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής για την παροχή φθηνής ενέργειας στους Βούλγαρους καταναλωτές, τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των εθνικών υποδομών και μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας.

Επίσης, το Συμβούλιο θα παρακολουθεί θέματα ενεργειακής πολιτικής και θέματα που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της χώρας σε διασυνοριακά ενεργειακά έργα στη ΝΑ Ευρώπη.

Πρόεδρος επελέγη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Tomislav Donchev, ο οποίος θα πλαισιώνεται από την υπουργό Ενέργειας Temenuzhka Petkova και τον υπουργό Εξωτερικών Daniel Mitov.