Προσφυγή της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Επιδότηση Πυρηνικής Μονάδας στη Βρετανία

Προσφυγή της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Επιδότηση Πυρηνικής Μονάδας στη Βρετανία
energia.gr
Τρι, 7 Ιουλίου 2015 - 10:06
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέθεσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, σχετικά με τις επιδοτήσεις για την πυρηνική μονάδα Hinkley Point C, στη Βρετανία, καθώς υποστηρίζει ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέθεσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, σχετικά με τις επιδοτήσεις για την πυρηνική μονάδα Hinkley Point C, στη Βρετανία, καθώς υποστηρίζει ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη.

«Οι επιδοτήσεις προορίζονται για να υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες, που εναπόκειται στο γενικό συμφέρον όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Αυτό δεν αφορά την πυρηνική ενέργεια», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Στις 2 Ιουλίου, δέκα γερμανικές και αυστριακές εταιρείες ενέργειας ανακοίνωσαν πως θα υποβάλουν κοινή προσφυγή κατά των επιδοτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Κομισιόν ενέκρινε τη χορήγηση κρατικής βοήθειας για τη μονάδα Hinkley Point C, προϋπολογισμού 25 δισ. δολαρίων και ισχύος 3,2 GW. Η επιδότηση θα έχει διάρκεια 35 ετών μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, που προβλέπεται ότι θα γίνει το 2023.

Η γαλλική EDF θα κατασκευάσει δύο νέους αντιδραστήρες στο Hinkley Point, δίπλα στο υφιστάμενο σταθμό Hinkley Point A που θα τεθεί εκτός λειτουργίας και τον σταθμό Hinkley Point B που παραμένει σε λειτουργία.