Η Βουλγαρία «ενδιαφέρεται επίσης» για την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Vasily A. Nebenzya. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η οποία δημοσιεύθηκε στο σάιτ του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Nebenzya ισχυρίστηκε ότι «πολλές χώρες στην Νότια Ευρώπη» ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ

Η Βουλγαρία «ενδιαφέρεται επίσης» για την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Vasily A. Nebenzya

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η οποία δημοσιεύθηκε στο σάιτ του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Nebenzya ισχυρίστηκε ότι «πολλές χώρες στην Νότια Ευρώπη» ενδιαφέρονται για το πρότζεκτ.

Αφού ανέφερε κάποιες από αυτές, όπως την Ουγγαρία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, από όπου επίσης θα περάσει ένας κλάδος του αγωγού, ο Nebenzya ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Interfax: «Και όσον αφορά τη Βουλγαρία;» 

«Και η Βουλγαρία ενδιαφέρεται επίσης», απάντησε ο Ρώσος Αναπληρωτής ΥΠΕΞ. 

«Έως πρόσφατα πιθανολογείτο ότι θα κατασκευαζόταν στην επικράτειά της ένας κόμβος διανομής φυσικού αερίου. Αλλά οι συνθήκες εκτυλίχθηκαν έτσι καθώς χειραγωγηθήκαμε σχετικά με τον South Stream για τόσο πολύ χρόνο που τελικά αυτό κατέστη αδύνατο. Τώρα η Βουλγαρία θα μπορεί να λαμβάνει αέριο, μέσω του κόμβου, που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα», κατέληξε ο Nebenzya.