Σε αιφνιδιαστική αναστολή των παραδόσεων των σωληνώσεων για τον αγωγό αερίου Turkish Stream προχωρά η Gazprom. Την είδηση μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται πηγή της βιομηχανίας

Σε αιφνιδιαστική αναστολή των παραδόσεων των σωληνώσεων για τον αγωγό αερίου Turkish Stream προχωρά η Gazprom. Την είδηση μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται πηγή της βιομηχανίας.

Όπως τονίζει το διεθνές ειδησεογραφικό, η αναστολή παράδοσης υλικού αποτελεί μια ακόμη εμπλοκή στα σχέδια της Μόσχας για την κατασκευή του αγωγού αερίου, ο οποίος μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ευρώπη, προκειμένου να παρακάμψει το ουκρανικό δίκτυο αγωγών.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το ρωσικό RBC Daily, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα της Gazprom που αναφέρεται στο γεγονός της αναστολής των παραδόσεων. Αναφέρει επίσης, ότι η απόφαση αυτή της Gazprom θα φέρει στους αναδόχους του έργου (Severstal, Chelpipe, OMK και ΤΜΚ) απώλειες 120 δισ. ρούβλια (2,1 δισ. δολ.)

Από την πλευρά του, πάντως, ο κρατικός ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου, σε γραπτή του δήλωση, σχολιάζει ότι η κατασκευή του αγωγού προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.