Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Ο Τζήκας και ο Οσμπορν

Ο Τζήκας και ο Οσμπορν

Κάποτε, στην Κοζάνη, ο Δήμος έβγαλε μια προκήρυξη ζητώντας να προσλάβει έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, κάτοχο πτυχίου ΑΕΙ, γνώστη της αγγλικής, με εμπειρία στα δημόσια έργα κ.λπ. Την επόμενη μέρα εμφανίζεται στο γραφείο προσλήψεων κάποιος γνωστός χωρατατζής της πόλης, ονόματι Τζήκας.

Βουδαπέστη, 16-17 Μαΐου: Συνέδριο για τις Ενεργειακές Υποδομές στην ΕΕ

Βουδαπέστη, 16-17 Μαΐου: Συνέδριο για τις Ενεργειακές Υποδομές στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ουγγρική Προεδρία της ΕΕ διοργανώνουν στην Βουδαπέστη στις 16 και 17 Μαΐου Συνέδριο για το μέλλον των ευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών με τίτλο: «Towards a new European energy infrastructure instrument». Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πεδίο διαλόγου ανάμεσα στις κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές ενέργειας, τους διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς, τις εταιρείες του χώρους της ενέργειας, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς κ.ά. για τις βασικές προκλήσεις στον τομέα αυτό

ΑΟΖ

ΑΟΖ

Φαίνεται ότι οι διπλωματικοί όροι με τρία γράμματα εξάπτουν τη φαντασία ορισμένων (αναλυτών, δημοσιογράφων, διπλωματών και, φυσικά, πολιτικών) που στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν για να διατρανώσουν τα πατριωτικά τους διαπιστευτήρια. Επί χρόνια, ακόμη και σήμερα, στην πρώτη γραμμή βρισκόταν το FIR (Flight Information Region) Αθηνών που πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί χώρο εθνικής κυριαρχίας.

Η Πολωνία Στηρίζει το Μη Συμβατικό Αέριο για την Ε.Ε

Η Πολωνία Στηρίζει το Μη Συμβατικό Αέριο για την Ε.Ε

Η Πολωνία κάλεσε την Ε.Ε. να υιοθετήσει τη μη συμβατική μέθοδο παραγωγής φυσικού αερίου ως ένα «κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο», προσθέτοντας ότι θα στηρίξει την ανάπτυξή της όταν αναλάβει την επόμενη προεδρία της Ένωσης. Η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί την παραγωγή αυτού του είδους απαραίτητη και ανακοίνωσε πως θα την προωθήσει άμεσα.

Η Ελλάδα Δεν Βάζει στο Τραπέζι με την Τουρκία την ΑΟΖ

Η Ελλάδα Δεν Βάζει στο Τραπέζι με την Τουρκία την ΑΟΖ

Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ο υπουργός Εξωτερικών άνοιξε τα χαρτιά του. Ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), επειδή δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εσπευσε να προσθέσει ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν προσφέρει στην Ελλάδα κανένα επιπλέον όφελος ως προς το δικαίωμα εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου. Μίλησε, μάλιστα, για μόδα!