Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Αλλαγές στην Φορολογία της Ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλαγές στην Φορολογία της Ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί σημαντικές αλλαγές στη φορολογία της ενέργειας, μέσω της τροποποίησης της οδηγίας 2003/96/ΕΚ. Σκοπός είναι η πιο ορθολογική φορολόγηση, η οποία θα οδηγήσει με ουδέτερο τρόπο σε πιο καθαρές και αποδοτικές μορφές, εξασφαλίζοντας την αειφορία και τους ευρωπαϊκούς στόχους.

Απορίες που Ζητούν Πειστική Απάντηση

Απορίες που Ζητούν Πειστική Απάντηση

H Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου διαμόρφωσε το πλαίσιο που θα ισχύσει εφεξής στην Eνωση και στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην ελληνική κοινή γνώμη επικράτησε η άποψη ότι το αποτέλεσμα για τη χώρα μας παρουσιάζει τόσο μια θετική όσο και μια αρνητική πλευρά. Θετική είναι η επιμήκυνση της εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η μείωση του καταβαλλόμενου επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Αρνητική πλευρά αποτελούν οι επιπτώσεις νέων περιοριστικών ρυθμίσεων με αντίκτυπο στις αμοιβές των εργαζομένων και τις δαπάνες του κράτους, όπως προκύπτουν από το Σύμφωνο για το ευρώ

Πως η ΓΕΝΟΠ Ακύρωσε τον Μάρξ

Πως η ΓΕΝΟΠ Ακύρωσε τον Μάρξ

Όταν ο φουκαράς ο γέρο Κάρολος διαμόρφωνε την σκέψη του σχετικά με την «πάλη των τάξεων» ούτε φυσικά κατά διάνοια μπορούσε να περάσει από το μυαλό του τι επρόκειτο να συμβεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γερμανό φιλόσοφο ο όρος αυτός αναφερόταν στην δομική αντίθεση που ενυπάρχει μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας καθώς και τα δυο μέρη προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις έσοδα τους. Μάλιστα σύμφωνα με τον Μαρξ η «πάλη των τάξεων» δεν ήταν μια απλή σύγκρουση συμφερόντων, αλλά ο καθοριστικός παράγων εξέλιξης των κοινωνιών.

Στα Όρια του Συστημικού Κινδύνου «Βυθίζονται» Ομόλογα-Τράπεζες

Στα Όρια του Συστημικού Κινδύνου «Βυθίζονται» Ομόλογα-Τράπεζες

Η ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, που αναζωπυρώθηκε από τη διεθνή φημολογία, προκάλεσε νέα εκτίναξη των ελληνικών spreads στα ύψη. «Υπαρκτό» κίνδυνο πτώχευσης ή στάσης πληρωμών θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, προειδοποιούν οι έγκυρες ξένες πένες, αγνοώντας σε επίπεδο ταπείνωσης τις διαβεβαιώσεις –για πολλοστή φορά– όλου του κατεστημένου.

Βουλγαρία: Αλλαγές στη Νομοθεσία για τις ΑΠΕ Προς Αποφυγήν Φούσκας

Βουλγαρία: Αλλαγές στη Νομοθεσία για τις ΑΠΕ Προς Αποφυγήν Φούσκας

Η Βουλγαρία ενέκρινε στις 21/4 το νέο νόμο για τις ΑΠΕ, με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να μετριάσει το υπέρμετρο ενδιαφέρον για την ηλιακή και αιολική ενέργεια που απειλεί να κατακλύσει το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Ηλεκτρισμένη Ατμόσφαιρα και στο Παρίσι

Ηλεκτρισμένη Ατμόσφαιρα και στο Παρίσι

«Συμβαίνει και εις Παρισίους...», όσον αφορά την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και το γενικότερο ρόλο της γαλλικής ΔΕΗ. Και αυτό γιατί σε κινήσεις αντιπερισπασμού κατηγορείται πως προχωρεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί για να κατευνάσει τα πνεύματα εντός της EDF, προς αποφυγή νέου κύματος απεργιών, την ίδια ώρα που ανακοινώνει πως το ηλεκτρικό ρεύμα θα καταλήγει ακριβότερο στον τελικό αποδέκτη, τον καταναλωτή.

Δίκτυ Ασφαλείας για τις Τράπεζες που Εμπορεύονται Δικαιώματα Εκπομπών

Δίκτυ Ασφαλείας για τις Τράπεζες που Εμπορεύονται Δικαιώματα Εκπομπών

Οι επενδυτές στην αγορά των δικαιωμάτων εκπομπών θα μπορούν στο εξής να ασφαλιστούν έναντι της πολιτικής αβεβαιότητας που διέπει τον χώρο αυτό. Ένα παράδειγμα αποτελεί η απόφαση των κυβερνήσεων για το ποια έργα δικαιούνται να λάβουν δικαιώματα άνθρακα και ποια όχι, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και η απάτη που σημειώθηκε τον φετινό χειμώνα στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας.

Η Γερμανική Εμμονή

Η Γερμανική Εμμονή

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξορκίσει κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δεν το κατορθώνει. Είναι πολλοί και ποικίλοι οι «παίκτες» που έθεσαν το θέμα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι επιδόσεις της ίδιας της κυβέρνησης δεν επιτρέπουν να μπει τέρμα στη συζήτηση.