Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Φωτοβολταϊκός «Πυρετός» και στη Βρετανία

Φωτοβολταϊκός «Πυρετός» και στη Βρετανία

Μεγάλη ανάπτυξη παρατηρείται στον κλάδο των μικρής κλίμακας ΑΠΕ στην Βρετανία, μετά την εφαρμογή των νέων επιδοτήσεων για τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τις υπόλοιπες κατηγορίες. Σύμφωνα με την Ofgem, 57 MW νέας ισχύος εγκαταστάθηκε στο διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου του 2010, φανερώνοντας έτσι την επιτυχία των κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Ορθοπεταλιά για την Αθήνα

Ορθοπεταλιά για την Αθήνα

Την πόλη που υπόσχεται η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη δεν τολμάμε να την ονειρευτούμε. Ολες αυτές οι εξαγγελίες για τις πεζοδρομήσεις, για τους ποδηλατόδρομους, για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, για τα πράσινα μέσα μεταφοράς, όλα αυτά μαζεμένα όπως τα υπόσχεται η υπουργός Περιβάλλοντος ακούγονται υπερβολικά για την γκρίζα πρωτεύουσα με τα βρώμικα ρείθρα, τις σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου, τη φασαρία, την αναρχία και τη μυρωδιά αμμωνίας.

Μπαρόζο: Απαιτούνται Περισσότερα Βήματα στην Εξοικονόμηση Ενέργειας

Μπαρόζο: Απαιτούνται Περισσότερα Βήματα στην Εξοικονόμηση Ενέργειας

Τη σημασία του ευρωπαϊκού στόχου για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 20% ως το 2020 υπογράμμισε ο Μανουέλ Μπαρόζο σε πρόσφατη ομιλία του. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως τα κράτη-μέλη πρέπει να προβούν σε «σημαντικά βήματα», ενώ μέχρι τώρα «δεν έχουν αντεπεξέλθει και η οδός που ακολουθούν απέχει από το βέλτιστο».

Τέσσερα Σενάρια για τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Τέσσερα Σενάρια για τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Υπάρχουν τέσσερις πιθανοί τρόποι διαχείρισης του κεντρικού ζητήματος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: (Α) Υιοθέτηση μιας πιο δυναμικής πολιτικής από την Ελλάδα, απάντηση σε είδος στις διάφορες προκλήσεις της Αγκυρας, θεωρώντας ότι η μέχρι τώρα «υποχωρητική» στάση ενθάρρυνε τον αντίπαλο να κλιμακώσει τις διεκδικήσεις του. Μια τέτοια πολιτική προϋποθέτει και αύξηση των αμυντικών δαπανών. Αν ο αντίπαλος «μαζευτεί», η στρατηγική πέτυχε. Αν όχι, αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ίσως και πολεμικής αναμέτρησης

Πανευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες

Πανευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες

Τα όσα συζητήθηκαν στην πρώτη σύσκεψη του έτους στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσαν μάλλον έκπληξη. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «εμείς τα δικά μας προβλήματα θα τα λύσουμε», αλλά έχει αρχίσει να αγωνιά για «τα προβλήματα της Eυρωζώνης και τις εγγενείς αδυναμίες της». Στην απλοελληνική, αυτό σημαίνει «εμείς σωζόμαστε, καιρός να σώσουμε και την Ευρώπη τώρα». Διόλου παράξενο ότι ο κοινός πολίτης μένει περίπου ενεός.