Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Γ. Έτινγκερ: Ανάγκη για Νέα Συνεργασία Ρωσίας-Ε.Ε στην Ενέργεια

Γ. Έτινγκερ: Ανάγκη για Νέα Συνεργασία Ρωσίας-Ε.Ε στην Ενέργεια

Η συμφωνία συνεργασίας του 1994 μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας όσον αφορά την ενέργεια είναι ξεπερασμένη και κρίνεται απαραίτητη μια καινούρια, όπως τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Γκύντερ Έτινγκερ την Δευτέρα.

Το Ξέφραγο Αμπέλι

Το Ξέφραγο Αμπέλι

Η ανομία είναι μεταδοτική. Κοιτάξτε τώρα τι έχει συμβεί. Το ελληνικό κράτος αποφάσισε εδώ και 25 χρόνια, περίπου, να παράσχει μια ιδιότυπη ασυλία στην ανομία κάθε είδους. Γίναμε η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου θεωρείτο φυσιολογικό να δέρνουν οι διαδηλωτές την αστυνομία με δοκάρια ή να σπρώχνουν έναν αστυνομικό λες και είναι απλώς ο γείτονας με τον οποίο τσακώνονται. Επιτρέψαμε μέσα στα πανεπιστήμιά μας να εδραιωθούν θύλακοι απροκάλυπτης παρανομίας, με το πρόσχημα του ασύλου, με αποτέλεσμα σήμερα κάποιες ακραίες συμμορίες να κάνουν κουμάντο και να εκβιάζουν τους πρυτάνεις για να μην πάνε καν στον διάλογο για την Παιδεία.

Πούτιν: «Ναι» σε Κοινή Αγορά ΕΕ-Ρωσίας, «Όχι» στην Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας

Πούτιν: «Ναι» σε Κοινή Αγορά ΕΕ-Ρωσίας, «Όχι» στην Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας

Αντίθετος στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά υπέρμαχος της δημιουργίας κοινής αγοράς «από τη Λισσαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» εμφανίστηκε ε ολοσέλιδο άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο. Απαντώντας, ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ σε δηλώσεις της, διεμήνυσε ότι η προοπτική μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε. είναι μεν καλή ιδέα και έχει πράγματι τη στήριξη της Γερμανίας, αλλά «τα βήματα που πήρε η Ρωσία πρόσφατα δεν δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η Τεχνική της Προβοκάτσιας

Η Τεχνική της Προβοκάτσιας

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επέλεξε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με τη Νότια Κορέα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τις συνολικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή Ασίας - Ειρηνικού:

Αυστριακό Ενδιαφέρον για τον Μπέλενε

Αυστριακό Ενδιαφέρον για τον Μπέλενε

Ενδιαφέρον εξέφρασαν αυστριακοί όμιλοι για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε στη Βουλγαρία, όπως αποκάλυψε ο Δρ. Μάικλ Άνγκερερ, Εμπορικός Σύμβουλο της Αυστριακής Πρεσβείας στην Βουλγαρία, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ανταγωνιστικότητα της βουλγαρικής οικονομίας.