Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Ποιοι Έχασαν από την Υπόθεση της ΔΕΗ

Ποιοι Έχασαν από την Υπόθεση της ΔΕΗ

Το τι θα συμβεί τελικά με τη ΔΕΗ θα το μάθουμε οσονούπω. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η πλάστιγγα γέρνει προς τη διατήρηση του status quo, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να πουληθούν κομμάτια της δημόσιας επιχείρησης στους ιδιώτες. Κι όπως συμβαίνει πάντα με την οποιαδήποτε απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης, υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται και κάποιοι που λυπούνται. Παραδόξως, στους λυπημένους συγκατελέγονται δύο ιδεολογικές παρατάξεις που υποτίθεται ότι είναι στα μαχαίρια.

Μοντέλο Κορέας για το Ιράκ

Μοντέλο Κορέας για το Ιράκ

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετέβη την εβδομάδα αυτή στο Ιράκ για να σηματοδοτήσει την επίσημη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή, έχει δηλώσει ότι η ειρήνη και η σταθερότητα εκεί θα μπορούσε να αποτελεί «ένα από τα σπουδαία επιτεύγματα» της κυβέρνησης Ομπάμα

Η Πολωνία Περιμένει το Πράσινο Φως της Επιτροπής για τη Συμφωνία με τη Ρωσία στο Φυσικό Αέριο

Η Πολωνία Περιμένει το Πράσινο Φως της Επιτροπής για τη Συμφωνία με τη Ρωσία στο Φυσικό Αέριο

Η Πολωνία περιμένει να ολοκληρώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου και η κυβέρνηση της χώρας τόνισε πως είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή της.

Διαμάχη Γερμανίας-Πολωνίας για το Φυσικό Αέριο

Διαμάχη Γερμανίας-Πολωνίας για το Φυσικό Αέριο

Το Βερολίνο αντιτίθεται στην παροχή κοινοτικού δανείου προς την Πολωνία για κατασκευή τερματικού LNG στη Βαλτική, εξαιτίας της ανησυχίας της γερμανικής πλευράς για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι Πολωνοί από την άλλη ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός λόγος της άρνησης είναι ότι το νέο τερματικό θα υπονομεύσει τις προοπτικές του νέου αγωγού Nord Stream.

Αύξηση στα Τέλη Ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία Λόγω των ΑΠΕ

Αύξηση στα Τέλη Ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία Λόγω των ΑΠΕ

Η τιμή του ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία θα αυξάνεται κατά 3-4% ετωσίως ως το 2013, εάν όλα τα σχέδια στις ΑΠΕ που βρίσκονται σε στάδιο αδειοδότησης υλοποιηθούν, τονίζει ο κ. Πλάμεν Ντέντσεφ της ρυθμιστικής αρχής της χώρας.

«Πελάτες» και Κάστα

«Πελάτες» και Κάστα

Για να αλλάξει η πολιτική στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξουν δύο πράγματα: να αρχίσουν να ενδιαφέρονται οι πολιτικοί όχι μόνο για τους «πελάτες» τους, αλλά για το σύνολο των ψηφοφόρων και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το επάγγελμα και τον κύκλο τους ως μια κλειστή κάστα. Εξηγούμαι. Η ΓΕΝΟΠ αποτελεί σάρκα εκ της σαρκός του κυβερνώντος κόμματος, δημιούργημα μιας 30ετίας κατά την οποία μπερδέψαμε το μάνατζμεντ με τη συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές. Οι υπουργοί και οι βουλευτές νιώθουν «ένα» με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και με την υπόλοιπη ηγεσία της, γιατί συγχρωτίζονται μαζί χρόνια στους διαδρόμους των Κεντρικών Επιτροπών κλπ. κ.λπ.