Το Πυρηνικό Σκάκι

Το Πυρηνικό Σκάκι

Το «διπλωματικό σκάκι» για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «φουντώνει». Αιτία αποτελεί η τριμερής συμφωνία Ιράν, Βραζιλίας και Τουρκίας της 17ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτήν η Τεχεράνη θα πρέπει να μεταφέρει στην τελευταία 1.200 κιλά ελαφρώς εμπλουτισμένου ουρανίου (LΕU).

Συνάντηση του Διευθυντή της CIA με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό

Συνάντηση του Διευθυντή της CIA με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό

Ο διευθυντής της CIA, Λέων Πανέτα, επισκέφτηκε χθες τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μποΐκο Μπορίσωφ, στη Σόφια. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετανώφ και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέιμς Ουόρλικ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διμερείς προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα

Οι Φιλοδοξίες του κ. Ερντογάν

Οι Φιλοδοξίες του κ. Ερντογάν

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50 ένας στρατιωτικός, ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ της Αιγύπτου, ξεκινούσε μία περιπέτεια με στόχο την ενοποίηση του αραβικού κόσμου. Το εγχείρημα απέτυχε, αλλά επί δεκαετίες η πολιτική κληρονομιά του –ένα περίεργο μείγμα εθνικιστικών, σοσιαλιστικών και εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων– παρέμεινε αισθητή στη Μέση Ανατολή.

Πιο Φθηνή η Μείωση Ρύπων

Πιο Φθηνή η Μείωση Ρύπων

Η οικονομική κρίση κατέστησε ακόμη πιο φθηνή την περικοπή των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πέντε μήνες μετά την αποτυχία της Ενωσης στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, η Κομισιόν προσπαθεί να ξαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα παρά την αντίδραση πολλών κρατών–μελών.