Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Βουλγαρία: Πιέσεις της Κυβέρνησης προς τις Επιχειρήσεις Ηλεκτρισμού

Βουλγαρία: Πιέσεις της Κυβέρνησης προς τις Επιχειρήσεις Ηλεκτρισμού

Η κρατικοποίηση των τριών επιχειρήσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλγαρία, οι οποίες τελούν υπό την ιδιοκτησία της αυστριακής EVN, της τσέχικης CEZ και της γερμανικής ΕΟΝ, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα απέφερε κέρδη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, κ. Τράικο Τράικωφ την Παρασκευή.

Το Μάθημα από την Ελλάδα

Το Μάθημα από την Ελλάδα

Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Οι προοπτικές διάσωσης της χώρας υπονομεύονται κυρίως λόγω της γερμανικής ξεροκεφαλιάς και τα απαγορευτικά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτινάξει το κόστος δανεισμού. Το γεγονός έχει συνέπεια να αυξάνεται συνεχώς το χρέος, επιτείνοντας έτσι την ανησυχία των επενδυτών. Αυτήν τη στιγμή, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία

Το 2011 θα Ολοκληρωθεί ο Ρωσογερμανικός Αγωγός

Το 2011 θα Ολοκληρωθεί ο Ρωσογερμανικός Αγωγός

Η τοποθέτηση των πρώτων από τους 100.000 χαλυβδοσωλήνες του αγωγού Nord Stream στον Κόλπο Πορτόβαγια, βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, χθες, υπήρξε το αποκορύφωμα της μακρόχρονης ρωσογερμανικής προσπάθειας για σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεών τους και την έναρξη ενός έργου που μάλλον δεν θα εξελιχθεί όπως είχαν ελπίσει εκείνοι που το προώθησαν. Η κατασκευή του διπλού αγωγού, η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το 2011, θα επιτρέψει στη Ρωσία να διοχετεύει το φυσικό αέριό της απευθείας στη Γερμανία μέσω Βαλτικής

Η Βρετανία Κινδυνεύει να Γίνει Ελλάδα

Η Βρετανία Κινδυνεύει να Γίνει Ελλάδα

Tο βρετανικό έλλειμμα είναι αδύνατον να μην αυξηθεί. Μέσα στον Φεβρουάριο έφτασε σε 180 δισ. στερλίνες ή 12,8% του ΑΕΠ ξεπερνώντας ακόμη και το έλλειμμα της Ελλάδας (12,7% του ΑΕΠ). Είναι το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα μιας ανεπτυγμένης χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιρουμένης της Ελλάδας.

Ε.Ε: Μέχρι τα Τέλη του Έτους η Απόφαση για τον Αγωγό Nabucco

Ε.Ε: Μέχρι τα Τέλη του Έτους η Απόφαση για τον Αγωγό Nabucco

Η τελική απόφαση που θα κρίνει και το μέλλον του αγωγού Nabucco πρόκειται να ληφθεί μέχρι τα τέλη του έτους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Γκούνθερ Έτινγκερ την Παρασκευή. Πρόσθεσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από ομίλους της Ιταλίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Αυστρίας και Γερμανίας.

Ο Δανεισμός της Ελλάδας

Ο Δανεισμός της Ελλάδας

Έχοντας απώλειες 8% από μια επένδυση μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας είναι άθλια εμπειρία. Αλλά είναι ακριβώς αυτό που συνέβη στους αγοραστές ομολόγων αξίας 5 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν και διατέθηκαν από την Ελλάδα στις 29 Μαρτίου. Χθες, οι τιμές αυτών των ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, χωρίς να διαφαίνεται τάση αποκλιμάκωσης.

Οργανισμός Καταγραφής Οργανισμών

Οργανισμός Καταγραφής Οργανισμών

Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς έναν αδούλευτο μισθό, να εισπράττει μήνας μπαίνει- μήνας βγαίνει ένα ποσό, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Αυτή ήταν η επιτυχία των φορέων του Δημοσίου, όλοι ήθελαν να τρυπώσουν μέσα τους. Ετσι πολλαπλασιάστηκαν οι εποπτευόμενοι οργανισμοί πασών των κυβερνήσεων: με διορισμούς ημετέρων που στην πιο παραγωγική στιγμή έξυναν τα μολύβια τους.

Επενδύσεις σε Υποδομή Ενέργειας

Επενδύσεις σε Υποδομή Ενέργειας

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξε πρόσφατα σε πολιτική συμφωνία, η οποία θεσπίζει κοινό πλαίσιο για την ανακοίνωση στην Επιτροπή δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με επενδυτικά σχέδια σε ενεργειακή υποδομή στους κλάδους του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας (περιλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών) και των βιοκαυσίμων, καθώς και σχετικά με επενδυτικά σχέδια