Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δημιουργία κοινής επιχείρησης (joint venture) από τη ρωσική Rosneft και την αμερικανική General Electric.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δημιουργία κοινής επιχείρησης ( joint venture) από τη ρωσική Rosneft και την αμερικανική General Electric.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίου τύπου της Κομισιόν, «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, στο πλαίσιο του Κανονισμού Περί Συγχωνεύσεων της ΕΕ, την απόκτηση κοινού ελέγχου επί μιας κοινής επιχείρησης ( joint venture) με έδρα τη Ρωσία από τη General Electric Company (GE) των ΗΠΑ και την Rosneft Oil Company, μέσω της θυγατρικής της Sibintek LLC. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν εγείρει προβληματισμού περί ανταγωνισμού, διότι η κοινή επιχείρηση έχει αμελητέες πραγματικές και εκτιμώμενες δραστηριότητες εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου».

Η Sibintek LCC και η General Electric υπέγραψαν συμφωνία μετόχων για την ίδρυση κοινής επιχείρησης τον Ιούνιο του 2017. Η κοινή επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του βιομηχανικού Internet of Things ( IoT) στη Ρωσία, στην εισαγωγή προηγμένων ψηφιακών λύσεων στις εγκαταστάσεις της Rosneft και στη ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η GE είναι μια διεθνής εταιρεία κατασκευών, τεχνολογίας και υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων αυτός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και η τεχνολογία, οι υπηρεσίες και οι ψηφιακές λύσεις.

Η Rosneft είναι ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία. Δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου και στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών και πετροχημικών προϊόντων.

Η Sibintek παρέχει λύσεις πληροφορικής (IT) στη Rosneft και σε άλλους πελάτες στη Ρωσία.