Σε συμφωνία για την προμήθεια ανεμογεννητριών από την εταιρεία ENERCON, συνολικής ισχύος 345 μεγαβάτ, κατέληξε η καναδική υπηρεσία διαχείρισης αιολικών πάρκων. 

Ο Χανς- Ντίτερ Κέντβιγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της ENERCON δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η ENERCON έχει επιλεγεί για την προμήθεια των ανεμογεννητριών από τον Καναδά. Αυτό δείχνει ότι η νέα αποδοτική, συμπαγής και οικονομικά βελτιστοποιημένη πλατφόρμα EP3, είναι κατάλληλη για τις διεθνείς αγορές μας».

Όπως ορίζει η συμφωνία, η εταιρεία θα παράσχει ανεμογεννήτριες τύπου EP3 για δύο έργα αιολικών πάρκων στον Καναδά. Δεδομένης της ποσότητας και των διαστάσεων των ανεμογεννητριών, αλλά και των εξαρτημάτων τους, οι διεθνείς προμήθειες και η βελτιστοποιημένη εφοδιαστική θα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σημειωτέον ότι η ENERCON έχει βραβευτεί με μια μακροπρόθεσμη σύμβαση παροχής υπηρεσιών, η οποία εξασφαλίζει πως η νέα πλατφόρμα EP3, θα ανταποκρίνεται στα πρότυπα της ENERCON.

Με εγκατεστημένη δυναμικότητα άνω των 2.200 μεγαβάτ σε ισχύ σε οκτώ επαρχίες στον Καναδά, η ENERCON προσβλέπει στην περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στην αγορά.

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον Καναδά και ειδικότερα η αιολική ενέργεια είναι κατάλληλες για να βοηθήσουν τις επαρχιακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τους απαραίτητους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα με την περαιτέρω ηλεκτροδότηση της οικονομίας» δήλωσε ο Μάικλ Γουάιντμαν, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ENERCON Canada Inc.