Μείωση κατέγραψαν οι πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της Petronas, το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Ειδικότερα, ο όγκος πωλήσεων LNG για το εν λόγω χρονικό διάστημα ήταν χαμηλότερος κατά 0,66 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2017.

Η μείωση από 8,81 εκατ. τόνους το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε 8,15 εκατ. τόνους στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους οφείλεται, κυρίως,  στους χαμηλότερους όγκους παραγωγής από το συγκρότημα LNG Petronas και τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Για το 2018, η Petronas ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων LNG κατά 1,78 εκατ. τόνους, από 30,72 εκατ. τόνους το 2017, στους 28,94 εκατ. τόνους το 2018.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές της εταιρείας, ο Wan Zulkiflee Wan Ariffin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Petronas, δήλωσε: «Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη το 2019 και η αβεβαιότητα που παρατηρείται σε διάφορα μέτωπα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές. Για το επόμενο έτος, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι σε στρατηγικές που θα αποφέρουν υψηλές αποδόσεις, αποδοτικότητα και επιχειρησιακή αριστεία, ενώ θα συνεχίσουμε να αποφέρουμε αξία στους μετόχους μας και να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Petronas».