Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη για να συζητήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο διπλωμάτες των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και πολλές άλλες δυτικές χώρες υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος τον Ιανουάριο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, ενώ η Ρωσία υποστηρίζει πως ο εκλεγμένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παραμένει ο μόνος νόμιμος ηγέτης της χώρας.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως η Μόσχα ενισχύει την κυβέρνηση Μαδούρο. Όμως Αμερικανοί διπλωμάτες λένε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει πως η κυβέρνηση Μαδούρο δε μπορεί να διασωθεί.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε χθες, Κυριακή, πως η κύρια ημέρα των συνομιλιών με τον Έιμπραμς θα είναι αύριο, Τρίτη, και πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πώς μπορούν να ενθαρρύνουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση.

«Οι θέσεις της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο θέμα αυτό είναι διαμετρικά αντίθετες, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να μη μιλάμε», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το Interfax.