Μήνυμα Μακρόν στην Άγκυρα: Γαλλικά Rafale Πέταξαν για Κρήτη Αγνοώντας την Παράνομη Τουρκική NAVTEX

Μήνυμα Μακρόν στην Άγκυρα: Γαλλικά Rafale Πέταξαν για Κρήτη Αγνοώντας την Παράνομη Τουρκική NAVTEX
energia.gr
Πεμ, 13 Αυγούστου 2020 - 12:22

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδο Μ. Μακρόν και της δέσμευσής του να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη, αλλά και αλληλεγγύη του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και μετά την πρωτοβουλία του να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ο Γάλλος Πρόεδρος προχώρησε σε μία κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Παρισιού για τη ΝΑ Μεσόγειο. Δύο γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale απογειώθηκαν από την Πάφο και μετέβησαν στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική επικράτεια

εισήλθαν οι γαλλικές δυνάμεις που προανήγγειλε ότι θα στείλει ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale.

Τα δύο Rafale, που βρίσκονταν σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX η Τουρκία και στην οποία πλέει το «Oruc Reis».

Ο Γάλλος πρόεδρος με αυτή την κίνηση έστειλε και στην πράξη σαφές μήνυμα πως η Γαλλία παρακολουθεί στενά την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.