Ο τυφώνας Laura είναι έτοιμος να αναβαθμιστεί στην κατηγορία 4 που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Η Laura είναι ήδη στην κατηγορία 3 με ανέμους που πνέουν με ταχύτητες 115 μιλίων (185 χιλιόμετρα) ανά ώρα. Οι άνεμοι του αναμένεται να φτάσουν τα 130 μίλια (209 χιλιόμετρα) ανά ώρα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού,

αλλά ενδέχεται να εξασθενίσουν ελαφρώς πριν χτυπήσουν την ακτή σήμερα Πέμπτη. Η άνοδος της δύναμης σημαίνει ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά και οικονομικές απώλειες 20 έως 25 δισ δολαρίων

Η καταιγίδα στοχεύει στην καρδιά της ενεργειακής βιομηχανίας της Αμερικής, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε εκτενή ανάλυση του energia.gr (εδώ), και έχει ήδη κλείσει περισσότερο από το 80% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και το ένα τρίτο της ικανότητας διύλισης της ακτής του Κόλπου, σταμάτησε τις εξαγωγές και προκάλεσε υποχρεωτικές εκκενώσεις. Είναι το πρώτο μεγάλο σύστημα που χτύπησε την ακτή του Κόλπου από τον Μάικλ το 2018.

Η τροπική απειλή ανάγκασε να κλείσει περισσότερο από το 84% της παραγωγής πετρελαίου και σχεδόν το 61% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Τα διυλιστήρια της ακτής του Κόλπου και τα πετροχημικά εργοστάσια βρίσκονται συχνά σε χαμηλές περιοχές ευάλωτες σε πλημμύρες. Το 2017, σε ένα εργοστάσιο χημικών της Arkema SA περίπου 25 μίλια ανατολικά του Χιούστον προκλήθηκε πυρκαγιά και έκρηξη αφού πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις από τον τυφώνα  Harvey. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Exxon έκλεισε το διυλιστήριο Beaumont στο Τέξας λόγω πλημμύρας από το Tropical Storm Imelda.

Η Laura θα μπορούσε να ανεβάσει τη στάθμη της θάλασσας έως 4,6 μέτρα στην περιοχή Sabine Pass και κατά μήκος τμημάτων της ακτής του Τέξας όπου βρίσκεται το Henry Hub.

Μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια των ΗΠΑ εξαντλούνται πριν από την έλευση της Laura, κλείνοντας σε περίπου 2,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Αυτό είναι περίπου το 30% της παραγωγικής ικανότητας των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Lipow Oil Associates.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη διάθεση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου σε περίπτωση διαταραχών καυσίμων που σχετίζονται με καταιγίδες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουιλέτ σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Οι ενεργειακές πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού που αντιπροσωπεύουν το 17% της παραγωγής πετρελαίου της Αμερικής και περίπου το 3% της παραγωγής φυσικού αερίου έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε καταιγίδες αυτού του μεγέθους.

Ηδη η Cheniere Energy Inc. ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητές της στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου Sabine Pass στη Λουιζιάνα, τη μεγαλύτερη χώρα. Το LNG Cameron της Sempra Energy στη Λουιζιάνα θα λειτουργεί με μειωμένες τιμές.