H Elpedison αναλαμβάνει για το διάστημα 29.09.2020 μέχρι τις 28.0.2022, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου μετά από τη σχετική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία αναρτήθηκε στη πλατφόρμα της ΡΑΕ και στη Διαύγεια. Ο τελευταίος διαγωνισμός που είχε κηρύξει προ μηνών η ΡΑΕ δεν είχε ευδοκιμήσει και η Αρχή είχε αναθέσει

και πάλι προσωρινά στη ΔΕΗ την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, για το διάστημα 29.06.2020 – 28.09.2020, ενώ παράλληλα εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σε ένα νέο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου τον είχε αποκλειστικά η ΔΕΗ, όμως αυτό άλλαξε, καθώς υποχρεωτικά εισέρχονται στην αγορά αυτή και οι ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι πάντως εξ αρχής είχαν αντιδράσει στο μέτρο.

Τελικά με την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού ορίστηκε η Elpedison ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου για το διάστημα 29.09.2020 μέχρι τις 28.0.2022.

Ως γνωστόν ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται να προμηθεύει πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον Προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους και όχι των πελατών, προσωρινά και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε αυτούς πελάτες να αναζητήσουν νέα σύμβαση με άλλο προμηθευτή της επιλογής τους. Δηλαδή διασφαλίζει χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των πελατών, την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο ακίνητό τους.

Ολόκληρη η απόφαση της ΡΑΕ εδώ