Πελώνη: «Το Κόστος Ανά Χιλιόμετρο στις Αστικές Συγκοινωνίες Πέφτει Από 3 Ευρώ στα 1,4 με τη Σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ»

Πελώνη: «Το Κόστος Ανά Χιλιόμετρο στις Αστικές Συγκοινωνίες Πέφτει Από 3 Ευρώ στα 1,4 με τη Σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ»
energia.gr
Πεμ, 1 Οκτωβρίου 2020 - 16:30

Το κόστος στις αστικές συγκοινωνίες σήμερα είναι περίπου 3 ευρώ το χιλιόμετρο, ενώ με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ θα είναι στα 1,40 ευρώ, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πολύ γρήγορα στην προμήθεια 600 λεωφορείων και να έχει λυθεί ουσιαστικά το ζήτημα που υπάρχει με τις συγκοινωνίες

Ειδικότερα, η κ. Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, σήμερα, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας οχημάτων των ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό ξεδιπλώνεται σταδιακά και βήμα-βήμα.

«Ήδη, μέσα σε 14 μήνες θητείας αυτής της Κυβέρνησης, έχουν γίνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι την τελευταία δεκαετία δεν υπήρξε κανένα νέο όχημα και καμία πρόσληψη. Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω ότι τον Ιούλιο του 2019 είχαμε 850 οχήματα στην Αθήνα, σήμερα έχουμε 1.150  και από σήμερα προστίθενται επιπλέον λεωφορεία μετά τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι υπέρ των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα επιπλέον  λεωφορεία θα φτάσουν τα 500 μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ εκατό λεωφορεία από  τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ θα προστεθούν εντός του Οκτωβρίου σε γραμμές επιβαρυμένες κατά τις ώρες αιχμής και προβληματικά -αν θέλετε- δρομολόγια, όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

«Και το σχέδιο ξεδιπλώνεται αυτό βήμα-βήμα. Και επειδή έχω ακούσει και αιτιάσεις για το κόστος, αρκεί να σας πω ότι αυτή την στιγμή με τις αστικές συγκοινωνίες το κόστος είναι περίπου 3 ευρώ το χιλιόμετρο, ενώ με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ το κόστος είναι 1,40 ευρώ», κατέληξε η κ. Πελώνη.