Ο Τραμπ Απαγόρευσε τις Υπεράκτιες Γεωτρήσεις για Πετρέλαιο σε 3 Πολιτείες , Αλλά και τις Άδειες για Αιολικά Πάρκα!

Ο Τραμπ Απαγόρευσε τις Υπεράκτιες Γεωτρήσεις για Πετρέλαιο σε 3 Πολιτείες , Αλλά και τις Άδειες για Αιολικά Πάρκα!
energia.gr
Τρι, 13 Οκτωβρίου 2020 - 11:59

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε μία εκτελεστική εντολή που ανέστρεψε τα αρχικά σχέδια για υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου έως το 2032 στη Καρολίνα, τη Γεωργία και τη Φλόριντα. Ο Τραμπ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η απόφαση αυτή «προστατεύει τον όμορφο κόλπο(του Μεξικού) και τον όμορφο ωκεανό, και αυτό θα διαρκέσει για πολύ καιρό». Μέχρι εδώ όλα δείχνουν καλά, όμως αυτό που δεν είπε στην ομιλία του ήταν

σύμφωνα με το Bureau of Ocean and Energy Management ότι η απόφαση περιλαμβάνει όλη τη χρηματοδοτική μίσθωση, συμπεριλαμβανομένης της συμβατικής αλλά και της ανανεώσιμης ενέργειας.

Δηλαδή δεν θα εκδοθούν νέες μισθώσεις στα ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Γεωργίας και της Φλόριντα, για μια περίοδο 10 ετών από την 1η Ιουλίου 2022.

Με άλλα λόγια, απαγορεύει επίσης τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Ο Chris Carnevale της Νότιας Συμμαχίας για την Καθαρή Ενέργεια τόνισε σε δηλώσεις του στον Τύπο ότι «σχεδόν κανείς δεν περίμενε ότι η αποάφαση θα επηρέαζε τα υπεράκτια αιολικά πάρκα».

Από την πλευρά του ο Paul Gayes, καθηγητής θαλάσσιας επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Καρολίνας, δήλωσε:

«Το δυναμικό για υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι τεράστιο. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για 15 χρόνια και έχουμε μια πολύ σταθερή πεποίθηση ότι είναι σημαντικό για την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, να προχωρήσουμε σε αλλαγές που θα βοηθήσουν το Περιβάλλον».

Η Βόρεια Καρολίνα έχει καλή δυναμική τόσο στον ηλιακό όσο και στον αέρα - έχουν το πρώτο και μοναδικό πρότυπο χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (REPS) στα νοτιοανατολικά, το οποίο απαιτεί οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να παράγουν ένα μέρος ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινες πηγές ενέργειας.

Η Φλόριντα επικεντρώνεται στην ηλιακή, και η ηλιακή αναπτύσσεται επίσης στη Γεωργία. Ωστόσο, η Γεωργία φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στις ΗΠΑ και φιλοξενεί δύο από τις τέσσερις πρώτες μονάδες άνθρακα. Επιπλέον, η Γεωργία κατασκευάζει τους μόνο δύο πυρηνικούς σταθμούς που βρίσκονται υπό κατασκευή στις ΗΠΑ.

Τέλος από την πλευρά της η Νότια Καρολίνα δεν έχει παρουσιάση μέχρι τώρα κάποιο σχέδιο για την παραγωγή πράσινης ενέργειας