Η EasyJet (EZJ.L) ανακοίνωσε ότι το νέο Lockdown στην Αγγλία την ανάγκασε να μειώσει την ικανότητα πτήσης, η οποία είχε ήδη μειωθεί με παρόμοια μέτρα που ελήφθησαν ήδη στη Γαλλία και τη Γερμανία. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι δεν θα πετάξει πλέον το 20% της χωρητικότητας για το υπόλοιπο του έτους. Τον Οκτώβριο, εν μέσω της αύξησης των περιορισμών και των περιπτώσεων COVID-19, η easyJet παρουσίασε ένα σχέδιο

για να πετάξει με χωρητικότητα στο 25%. Την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής της Easyjet, η Ryanair (RYA.L) στοχεύει να πετάξει με χωρητικότητα στο 40%.

Όπως πολλές αεροπορικές εταιρείες, η easyJet προσπαθεί να εξοικονομήσει μετρητά σε μια εποχή που οι τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών αντιμετωπίζουν ένα βουνό δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων περικοπών θέσεων εργασίας εν μέσω περιορισμών πτήσεων και κλειδώματος.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους είπε επίσης ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 131 εκατομμύρια λίρες (172 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά από μια συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 11 αεροσκαφών. Αυτό είναι πάνω από τα 900 εκατομμύρια λίρες που έχει ήδη συγκεντρώσει φέτος.

Μετά τις συμφωνίες, θα κατέχει 141 αεροσκάφη ή 41% του στόλου της.

Οι τελευταίες συμφωνίες πώλησης και εκμίσθωσης ήταν με δύο αντισυμβαλλόμενους, την ACS Aero 2 Beta Limited, η οποία αγόρασε δέκα A320 και την JLPS Holding Ireland Limited που αγόρασαν ένα A320.

«Η EasyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και θα συνεχίσει να αξιολογεί περαιτέρω επιλογές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπάρχουν στην ισχυρή αγορά πώλησης και εκμίσθωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.