Νέα Δημοσκόπηση του Energia.gr με Θέμα την Εφαρμογή του Target Model από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Νέα Δημοσκόπηση του Energia.gr με Θέμα την Εφαρμογή του Target Model από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας
energia.gr
Σαβ, 7 Νοεμβρίου 2020 - 14:50

Την 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού Target Model στην Ελλάδα  μέσω της ενεργοποίησης τριών παράλληλων αγορών (Day Ahead Market,Intra Day Market, Balancing Market) από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (EnEx) και τον ΑΔΜΗΕ (που διαχειρίζεται το Balancing Market), με την προθεσμιακή αγορά (futures market) να έχει ξεκινήσει ενωρίτερα απο το EnEx

Ήδη το ενδιαφέρον παραγωγών, προμηθευτών,πελατών και traders είναι έντονο και έχει αποτυπωθεί από την ευρεία συμμετοχή τους στο EnEx. Χωρίς αμφιβολία η εφαρμογή του μοντέλου στόχου (target model) αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της οργάνωσης και λειτουργίας της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Εύλογα τους επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα (energy professionals), και όχι μόνο, τους απασχολούν σειρά ερωτημάτων σχετικά με την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της νέας αγοράς. 

Το Energia.gr επιθυμώντας να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο με επίκεντρο την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας λανσάρει σήμερα την νέα του δημοσκόπηση για την εφαρμογή του target model μέσα απο την διευρυμένη λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Στην εν λόγω δημοσκόπηση τίθενται μια σειρά από κλειστού τύπου ερωτήματα στα οποία καλούνται να τοποθετηθούν οι συμμετέχοντες.

Το πλήρες κείμενο της δημοσκόπησης και τα ερωτήματα θα τα βρείτε στο κάτω δεξί τμήμα του ιστότοπου. Η συμμετοχή σας στην δημοσκόπηση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην αξιολόγηση του νέου μοντέλου λειτουργίας της αγοράς, έστω και σε αυτό το πρώιμο στάδιο.