Η Lufthansa διόρισε τον Remco Steenbergen ως νέο επικεφαλής οικονομικό διευθυντή (CFO), αρχής γενομένης από 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας την Τετάρτη

Ο 52χρονος Ολλανδός εργάζεταο επί του παρόντος ως CFO στον όμιλο Barry Callebaut, μια ελβετική εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα σοκολάτας και κακάο.

Η Lufthansa προσλαμβάνει τον Steenbergen μετά από δύο παραιτήσεις από αυτή τη θέση φέτος και εν μέσω αναταραχών για την εταιρεία λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

«Ειδικά τώρα, που η πανδημία έχει τόσο σοβαρές συνέπειες για τα αεροπορικά ταξίδια, ένας διεθνώς έμπειρος και με κύρος CFO είναι πιο σημαντικός από ποτέ για τον Όμιλο Lufthansa», δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, Karl-Ludwig Kley.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Lufthansa Ulrik Svensson παραιτήθηκε τον Απρίλιο επικαλούμενος λόγους υγείας. Στη συνέχεια, ο Thorsten Dirks ανέλαβε βασικά καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, αλλά παραιτήθηκε κάποιους μήνες αργότερα, μετά την διάσωση της Lufthansa από το γερμανικό Δημόσιο. Έκτοτε, τα καθήκοντα του CFO ασκούσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής Carsten Spohr.