Ολλανδοί μαθητές δημιούργησαν ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από απορρίμματα, όπως πλαστικό από τη θάλασσα, ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και οικιακά απορρίμματα. Το κίτρινο σπορ διθέσιο το ονόμασαν "Luka" έχει εμβέλεια τα 220 χλμ όταν φορτίζεται πλήρως και κινέιται με ταχύτητα εως 90 χλμ. / Ώρα (56 μίλια), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Eindhofen.

Η υπεύθυνη του έργου Λίζα Βαν Ετέν. τόνισε ότι ακόμα και το σασί είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Όπως είπε «χρησιμοποιήσαμε επίσης μη ταξινομημένα οικιακά απορρίμματα για το εσωτερικό. Το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό που βρίσκεται συνήθως σε τηλεοράσεις, παιχνίδια και συσκευές κουζίνας και το μαξιλάρι του καθίσματος αποτελείται από καρύδα και τρίχες αλόγου!»

«Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ομάδα σε περίπου 18 μήνες, από 22 μαθητές που «θέλουν πραγματικά οι εταιρείες αυτοκινήτων να αρχίσουν να χρησιμοποιούν απόβλητα. Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν απόβλητα και υλικά με βάση βιολογικά μέσα. Θέλαμε επίσης να δείξουμε ότι είναι δυνατό να κατασκευαστεί ακόμα και ένα πλαίσιο», συμπλήρωσε.