«Σημαντικό Έργο για την Ευρύτερη Περιοχή ο FSRU Αλεξανδρούπολης», Λέει ο Πρόεδρος της Σερβίας

«Σημαντικό Έργο για την Ευρύτερη Περιοχή ο FSRU Αλεξανδρούπολης», Λέει ο Πρόεδρος της Σερβίας
energia.gr
Τρι, 3 Μαΐου 2022 - 16:30

Σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε τον FSRU της Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση στην εκδήλωση

Ο κ. Βούτσιτς παραδέχθηκε ότι ήταν κι αυτός μεταξύ των σκεπτικιστών ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου, αλλά, όπως είπε, «τώρα πια που ξέρω ότι είμαστε στην τελική ευθεία θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν έργα όπως ο IGB και όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα θα μπορέσουμε να υποδεχόμαστε μεγάλες ποσότητες».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, όμως αυτό που είναι πολύ σημαντικό -και στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του- είναι ότι η διασυνδεσιμότητα των υποδομών μας είναι πολύ σημαντική. «Δηλαδή η φιλία μας είναι πολύ σημαντική και είμαι ευγνώμων στην ΕΕ γιατί θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να σκεφτούμε ότι τα περισσότερα από τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Και φυσικά ακόμα και το έργο που αφορά τη διασύνδεση με τη Βόρεια Μακεδονία θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ», προσέθεσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Κλείνοντας επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση προκλήσεων όχι μόνο στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, αλλά και σε τομείς, όπως ο επισιτιστικός. «Ελπίζω όλοι μαζί από κοινού με κοινή μάχη να αναζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για τους λαούς μας. Γιατί οι τελετές είναι όμορφες όμως αυτό που τελικά μετράει είναι η ζωή των ανθρώπων και το βιοτικό επίπεδο των λαών μας. Θεωρώ λοιπόν ότι με την υποστήριξη της ΕΕ θα καταφέρουμε να υπερκεράσουμε όλες τις δυσκολίες», υπογράμμισε.