Η TotalEnergies εντάχθηκε στο συνεργατικό έργο Renewables for Subsea Power (RSP) που τροφοδοτεί επί του παρόντος υποθαλάσσιο εξοπλισμό στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Orkney της Σκωτίας, με κυματική ενέργεια από την Mocean Energy και υποθαλάσσια αποθήκευση ενέργειας από τη Verlume. Η πρωτοβουλία επίδειξης ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών συνέδεσε τον μετατροπέα ενέργειας κυμάτων Blue X – που κατασκευάστηκε από την εταιρεία του Εδιμβούργου Mocean Energy – με ένα υποβρύχιο σύστημα αποθήκευσης

μπαταριών Halo που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας της Aberdeen, Verlume.

Το πλήρως λειτουργικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Orkney, στοχεύει να δείξει πώς οι πράσινες τεχνολογίες μπορούν να συνδυαστούν για να παρέχουν αξιόπιστη ισχύ χαμηλών εκπομπών άνθρακα και επικοινωνίες στον υποθαλάσσιο εξοπλισμό, προσφέροντας μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στα ομφάλινα καλώδια, τα οποία είναι άνθρακα εντατική με μεγάλους χρόνους προμήθειας και εγκατάστασης.

Η TotalEnergies, υποστηριζόμενη από την ομάδα Ε&Α της Ocean Energy με έδρα το Pau της Γαλλίας, θα συμμετάσχει τώρα στους κορυφαίους του έργου Mocean Energy και Verlume, μαζί με τους παίκτες του κλάδου Baker Hughes, Serica Energy, Harbor Energy, Transmark Subsea, PTTEP και το Net Zero Technology Center (NZTC ).

Η συμμετοχή στο RSP προσφέρει στην TotalEnergies πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα από το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών, που λαμβάνει χώρα 5 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας Orkney. Θα είναι επίσης σε θέση να προσφέρει στοιχεία σε σχέδια δοκιμών και θα του παρέχεται αξιολόγηση σκοπιμότητας της χρήσης της τεχνολογίας RSP.