Η Low Carbon έχει συνδέσει με επιτυχία τρία ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 42 MW στο δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία. Το ηλιακό αγρόκτημα St Clere του ομίλου στο Essex θα παράγει 23 MW καθαρής ενέργειας και είναι το δεύτερο έργο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα ενεργοποιήσει μετά το Fox Covert Solar Farm στο Buckinghamshire που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο.

 

Τα δύο ολλανδικά έργα που βρίσκονται στην επαρχία της Ουτρέχτης, 10MW Wijkerbroek East και 9MW Wijkerbroek West, είναι η τελευταία δόση άνω των 120MW ολλανδικής ηλιακής ενέργειας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τις αρχές του 2024.
Τα δύο έργα στην Ολλανδία αναπτύχθηκαν από την LC Energy, την κοινοπραξία Low Carbon με την εταιρεία μηχανικών Qing και έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ολλανδία.

Τα τρία έργα είναι τα τελευταία έργα που έφτασαν σε αυτό το βασικό ορόσημο, καθώς η εταιρεία τρέχει για να δημιουργήσει 20 GW νέας δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Ο Roy Bedlow, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Low Carbon, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδέσουμε περισσότερες νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο καθώς προχωράμε στο ταξίδι μας προς την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου Ανεξάρτητου Παραγωγού Ενέργειας. Το τελευταίο ορόσημο για αυτά τα έργα ενισχύει το ισχυρό ιστορικό μας όσον αφορά την παροχή υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού, καθώς μεγιστοποιούμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».